2023. I. negyedév a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületnél (Óbudai Polgárőrség)
Járőreink a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében közel ezer órában gyalogosan, szolgálati kutyával és gépkocsival megerősítve ellenőrizték Óbuda-Békásmegyer területét. Március hónapban elindultak az elektromos robogós szolgálatok is.
A Budapesti Polgárőr Szövetség szervezésében két tagunk januárban és februárban részt vett a Belvárosi közrendvédelmi akcióban. Nemzeti ünnepünk előestéjén négy fő segítette a rendőrséget a rendezvények helyszíneinek ellenőrzésében és biztosításában.
Bánszki András kutyavezető Jetroval február 18-án éjszaka Csévharaszton rendőrségi felkérésre kutatott egy eltűnt személy után.
A BRFK Tevékenységirányítási Központ egy alkalommal határozott meg feladatot járőreink részére, míg a polgárőrök egyszer kértek rendőri intézkedést.
Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete (ÓBKF) felügyelőivel kettő alkalommal láttunk el közös szolgálatot.
Járőreink a közterületen észlelt rendellenességekről (kidöntött közlekedési táblák, szemétlerakatok, stb,) tájékoztatták az ÓBKF Térfigyelő Központ diszpécserét.
Márciusban – ifjú polgárőreink bevonásával – az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói részére tartottunk nagysikerű prevenciós bemutatót (polgárőr eszközök, szimulációs szemüvegek, szolgálati kutyák).
Az ifjú polgárőrök aktív közreműködésével tagtoborzó szórólapokat terítettünk különböző üzletekben és művelődési intézményekben.
Sajnos március 23-án betegség következtében elpusztult Bánszki András kutyavezető Jetro nevű személykövető kutyája.
Az önkormányzati támogatásból decemberben megvásárolt Zoll Aed automata defibrillátor alkalmazására szervezett képzésen, ahol az elsősegélynyújtás egyéb feladatait is gyakoroltuk, szinte valamennyi polgárőr és ifjú polgárőr jelen volt.
Márciusi beszámoló közgyűlésünkön tagságunk elfogadta a 2022-re vonatkozó szakmai beszámolót, a közhasznúsági jelentést és a pénzügyi beszámolót, a 2023-ra vonatkozó Munkatervet, valamint a Költségvetési tervet.
Megválasztottuk Bánszki-Nagy Zsuzsánna járőrvezetőt a Felügyelő Bizottság tagjának, engem pedig újabb 5 évre megerősítettek az elnöki poszton.