2022. szeptember 17.XVII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny

A Groupama Tanpályán (Hungaroring) az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság felkérésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya, a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal és az Országos Polgárőr Szövetség Közlekedésbiztonsági és Baleset-megelőzési Tagozatával együttműködve rendezte meg a „Ludrovszky Gyula” polgárőr közlekedésbiztonsági versenyt. 

A Budapesti Polgárőr Szövetséget – felkérésre – a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület (Óbudai Polgárőrség) 2 fős csapata képviselte (Máté Miklós Pál és Szücs János, a kísérő Szücs-Mátyás Renáta volt).

Első mozzanatként a résztvevő 17 csapat 34 versenyzője KRESZ és polgárőr ismereti teszteket töltött ki.  

 A vezetési gyakorlat keretében – igen szűkre szabott normaidőben, a kizárás terhe mellett – bonyolult vezetésű műgyantás és száraz pályán kellett oda-vissza szlalomozni, egy nagyméretű plüssmackót áthelyezni egyik székből egy másikba, majd tolatva leparkolni.

Az intézkedéstaktikai feladat keretében két fiatal nő késelésbe torkollott veszekedését észleltük. Elfogtuk és visszatartottuk az elkövetőt, elláttuk a hasba szúrt és karján megvágott sértettet, Tetra rádión jelentettük az eseményt és a megkezdett intézkedést a rendőri ügyeletnek, biztosítottuk a helyszínt, majd nyugtattuk és szóval tartottuk a két zaklatott nőt.

Az eredményhirdetésnél nagy örömmel vettük át a III. helyezettnek járó kupát és oklevelet.

Az egyéni III. helyezett díját Szücs János, az egyesület elnöke kapta.

(Fényképek: Dienes Andor, Murvai Richárd)