Polgárőreink gyalogosan vagy gépkocsival megerősítve rendszeresen járőröztek Óbuda-Békásmegyer azon részein, amelyeket a rendőrség szolgálatirányító parancsnoka meghatározott részükre, valamint a közösségi felületeken jelzett problémás helyeken, törekedve arra, hogy minél nagyobb területen lássunk el nyílt, demonstratív közterületi bűnmegelőzési szolgálatot.
21-én egy olyan gépkocsit észleltünk, amelynek vezető oldali ajtajában a tulajdonosa benne felejtette az indítókulcsot.
A járőrvezető kérésére pár percen belül a helyszínre érkező rendőrjárőr átvette az intézkedést, majd a nyilvántartások áttekintése alapján a helyszínre hívta a tulajdonost, aki hálásan megköszönte a segítséget. A rendőrjárőr vezetője tájékoztatta, hogy a köszönet a polgárőröket illeti, hiszen ők vették észre az ajtóban a kulcsot…..
A BRFK Tevékenységirányítási Központja (TIK) 24-én 20.00 órakor az Ürömi úton történt közlekedési baleset helyszínére irányította a szolgálatban lévő polgárőröket.
            
Két gépkocsival öt fővel jelentkeztünk a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnokánál. Jelzőőri szolgálattal 21.30 óráig a közlekedő gépkocsik váltakozva történő átengedésével biztosítottuk a kanyarban fél útpályát elfoglaló, felborult személygépkocsi rendőri helyszínelését és a tűzoltók, valamint az autómentő munkáját.
Irodánk polgárőr alapismereti vizsgának adott helyszínt, két fő pedig véradáson vett részt.
      
Köszöntjük Rosta Kata és Bán Gergő próbaidős tagjainkat, akik megkapták polgárőr igazolványaikat és már túl vannak az első szolgálatukon!