1. március 1-31. – Képes összefoglaló az Óbudai Polgárőrség márciusi tevékenységéről

A kutyás, az autós, a gyalogos nappali és éjszakai szolgálatok mellett megkezdtük az elektromos robogóink szolgálati célú alkalmazását is.

Négy fővel és egy gépkocsival közreműködtünk a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság éjféltől reggelig tartó, ittas gépjárművezetők kiszűrésére szervezett közlekedési akciójában.

Polgárőreink nyílt, demonstratív jelenléttel, információadással és segítségnyújtással biztosították a Heltai Jenő térre szervezett, sok érdeklődővel, látogatóval lebonyolított „HÚSVÉTOLÁS” elnevezésű rendezvényt.

Elnökségünk és Felügyelő Bizottságunk férfi tagjai a Nemzetközi Nőnap alkalmából – valamennyi egyesületi férfi nevében – felköszöntötték egyesületünk bájos hölgytagjait.

A több, mint 20 éves, gazdaságtalanul üzemelő gépkocsinkat „leszereltük”, majd dr. Kiss László polgármestertől átvettük új autónkat, egy megfelelően felszerelt, 2016-ban gyártott, kifogástalan állapotú Ford Focus személygépkocsit.

Polgárőreink és ifjú polgárőreink a Munkatervben rögzített intézkedés-taktikai felkészítés keretében közelharc-önvédelmi képzésen vettek részt.

A foglalkozást egykori tagunk – aki jelenleg pártoló tagként segít bennünket – Gulyás Zsolt honvéd törzsőrmester, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia közelharc-kiképzője vezette. A résztvevők megismerkedtek az ütések és rúgások egyes kombinációival, valamint az intim szférába támadólag belépőkkel való eljárás módozataival (folyt. köv.).

Az embertársainkon való segítségnyújtás elve alapján négyen vért adtunk, ami megmentheti akár tizenkét személy életét is.