1. április 19. – születésnapi ünnepség az Óbudai Polgárőrségnél

A 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központba születésnapi ünnepségre gyűltek össze a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagjai, támogatóik, valamint az együttműködő szervek vezetői.

Jebudenszki Kristóf, az egyesület pártoló tagja által elkészített filmben valamennyi jelentős egyesületi esemény visszaköszönt és láthatóak voltak az egyesület különböző szolgálatai is.

Az egyesületi elnök ünnepi beszédében felvázolta, mit tettek az elmúlt 15 évben a kerületi lakosok szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében. Elmondta, hogy a 23 fős egyesületben 19 polgárőr és 4 ifjú polgárőr lát el szolgálatot, akik közül tízen hölgyek.

Szó esett a támogatásokból beszerzett személyi felszerelésekről, amelyekkel valamennyi polgárőr rendelkezik és azokról, amelyeket a járművekben helyeztek el.

Az elnök köszönetet mondott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Budapesti Polgárőr Szövetség vezetőinek a 15 év alatt nyújtott erkölcsi és anyagi támogatásért, valamint a polgárőrök hozzátartozóinak, hogy elviselik családtagjaik furcsa hobbiját.

Születésnapi ajándékként is felfogható, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata újabb 5 évre szóló együttműködési megállapodást kötött az egyesülettel, amely tovább használhatja a kerülettől kapott irodát is.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke szerint a III. kerületben működő polgárőr egyesület a megalakulása óta eltelt idő alatt hatalmas karriert futott be. „Ha lenne kalapom, most megemelném a teljesítményük előtt! Nem csak a budapesti, az országban működő több mint 2000 polgárőr egyesület elé is példaként állítom az óbudai polgárőröket” szögezte le az OPSZ elnöke.

Beszéde végén dicsérő oklevéllel és 100 ezer forintos működési támogatással ismerte el az óbudai polgárőrök munkáját.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, hozzászólásában elmondta, hogy az önkormányzat a jövőben is számít a polgárőrök munkájára, és támogatni fogják őket. Tiszteletre méltónak nevezte a polgárőrök önkéntes szolgálatait, amit a köz érdekében tesznek és gratulált a munkához, valamint az eltelt 15 évhez.

A polgárőr mozgalom támogatásáért Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) elnöke Díszoklevelet adott át Dr. Kiss Lászlónak és Burján Ferenc alpolgármesternek.

15 éves polgárőri szolgálataiért oklevelet kapott Bókkon Sándor, Szücs János, Szücs-Mátyás Renáta, Vári András, Bánszki-Nagy Zsuzsánna pedig a 10 éves szolgálataiért vett át oklevelet.