2024. március 6. – új járőrautó erősíti a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületet (Óbudai Polgárőrség)
Dr. Kiss László polgármester adta át a 2016-ban gyártott, polgárőr jellegesítéssel ellátott Ford Focus személygépkocsit, amely kiváltja a 20 éves „régi”, gazdaságtalan Focusunkat.
Reméljük, jó hasznát vesszük a közterületi járőrszolgálatok során, ezzel is növelve a kerület lakosainak szubjektív biztonságérzetét.
Az új autót felszerelték a szükséges figyelmeztető jelzésekkel, rendőrségi rádió tartóval és töltővel, akkumulátoros rúdlámpatöltővel, első és hátsó fedélzeti kamerákkal.
A csomagtartóban megtalálhatók a szolgálatok során szükséges eszközök: forgalomterelő bóják, fényjelző fáklyák, tűzoltó készülékek és tűzoltó takaró, megerősített mentőláda, félautomata defibrillátor, munkavédelmi sisakok, szemüvegek és kesztyűk, fejlámpák, távirányítós terepmegvilágító lámpa, kompresszor, powerbank, plédek és izolációs takarók.
Köszönjük Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Civil, Ifjúsági, Kulturális, Oktatási, Nemzetiségi és Turisztikai Bizottságának egyhangú támogatását, valamint a Budapesti Polgárőr Szövetségnek a matricázást és a nyomkövető rendszer beszereltetését.