2024. február 18. – befejeztük Ford gépkocsink fóliátlanítását
Öt polgárőr (Bókkon Sándor, Heuschmidt János, Pulai Zsolt, Szücs-Mátyás Renáta, Szücs János) két alkalommal, mindösszesen 47 munkaóra keretében eltávolította az Óbudai Közbiztonsági Nonprofit Kft-től kapott Ford Focus személygépkocsink fehér és polgárőri jelleget tükröző fóliáit.
Ezzel a tevékenységgel sok százezer forint közpénzt takarítottunk meg, hiszen, ha szakembert hívunk, akkor azt a támogatásokból fizettük volna, így viszont a megtakarítást a polgárőri szolgálatokra tudjuk fordítani (pl. szúrásálló mellény, üzemanyag, elemek).
A munka nem volt egyszerű: kellettek hozzá hőlégfúvók, snitzerek, némi üdítő, speciális szerszámok és sok-sok türelem, valamint akarat, még több kitartással.
Ma győztünk, eltávolítottunk minden maradék és színes fóliát, le- és visszaszereltük a kiszerelt alkatrészeket (csomagtérburkolat, első- és rendszámtartó, stb.), elemeket.
Így tudjuk visszaadni a jogutódnak, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának a 20 éves, kicsit idős, rengeteg szolgálatot velünk eltöltő autót.
Sajnáljuk, mert roppant hálás gépkocsink volt, viszont rengeteget kellett költeni rá, rendszeresen keletkezett valamilyen problémája (kerékcsapágy, akkumulátor, váltó, tengelykapcsoló, stb,).
Reméljük, hogy leadásával és az új, 2016-ban gyártott Fordunk – amit az Önkormányzat támogatásával 2023. november 20-án vásároltunk – rendszerbe állításával jelentős mértékben csökkenni fog a gépjárműveink javítására fordított támogatási összeg.
Köszönöm polgárőr társaimnak, hogy két hétvégén át feláldozták az idejüket az egyesület érdekében, az ízületeik, a derekuk, valamint ujjaik épségét nem kímélve… szuperek vagytok, mindent köszönök!