2023. november 4. – december 8. – Néhány szó és kép az elmúlt időszakból

Egyesületünk tagjai gépkocsival, gyalogosan és szolgálati kutyával járőröztek, kiemelt figyelmet fordítva a karácsonyi vásárok területére és a jégpályák környékére. Az észlelt rendellenességről tájékoztatták az intézkedésre jogosultakat.

Rendőrségi kérésre közreműködtünk egy autóbuszvezetővel szóváltásba keveredett személy megnyugtatásában, valamint a krízisgépkocsi kihívásával sikerült segítséget nyújtani egy veszélyben levő hajléktalan férfinek.

Kutyás tagozatunk tagjai bemutatót tartottak Halásztelken, a Bocskai István Református Oktatási Központban. Három tagunk véradáson vett részt.

A december 8-án tartott évzáró értekezletünkön az elnöki évértékelést követően megtekintettük Jebudenszki Kristóf pártoló tagunk által készített, a 2022-es eseményeket felölelő filmet. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata képviseletében Burján Ferenc alpolgármester méltatta az egyesület tagjainak önkéntes és önzetlen bűnmegelőzési tevékenységét.

Az együttműködés terén kifejtett munkájáért egyesületi elnöki oklevelet vett át Juhász Balázs József rendőr százados, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti osztályának vezetője és Kuba Richárd, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet felügyelője, területi felügyelő.

Huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő polgárőri szolgálataiért az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozata elismerésben részesítette Gyarmati Ferenc járőr- és gépkocsivezetőt, az egyesület Felügyelő Bizottságának elnökét, a bronz fokozatot pedig Heuschmidt János járőr- és robogóvezető kapta.

A Budapesti Polgárőr Szövetség elnöksége a Szolgálati Érdemérem arany fokozatát adományozta dr. Balázs András járőr- és gépkocsivezetőnek, Rosta Gábor Györgyné járőrvezető pedig a bronz fokozatot vehette át, Bán Gergő járőrvezető Elnöki Dicséretben részesült. Dr. Balázs András betegség, Bán Gergő pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem volt jelen a rendezvényen.

A polgárőrségi elismeréseket Füle Ferenccel, a Budapesti Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnökével adta át az egyesület elnöke.