2023. június 26. – július 2. – képekben a VI. hónap vége és a VII. hónap eleje

Szolgálatainkat a lakossági igények és az együttműködő szervek vezetőivel történt megbeszélésen elhangzottak figyelembevétel – a kerület egyéb részein is megjelenve – elsősorban a Pók utcai lakótelepre és a Duna partra koncentráltuk.

Az autós szolgálat mellett döntően elektromos robogóval és gyalogosan járőröztünk. Sokan megszólítottak bennünket és örömüknek adtak hangot, hogy láttak minket, néhányan pedig a rövid tájékoztatást követően megfontolják a polgárőrséghez csatlakozás lehetőségét. Többször találkoztunk rendőr és közteres járőrökkel.

Az észlelt rendellenességekről értesítettük az intézkedésre jogosultakat, illetve figyelmeztettük a szabálytalankodókat, vagy felvilágosítást adtunk.

Kihasználatlanság miatt a 10 éves Keeway R6Y típusú benzines robogóinkat átadtuk a XV. kerületben alakult új egyesületnek, akik nagy örömmel fogadták ezeket a járműveket.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke egy korszerű, ZT-36-os Luna elektromos robogót adományozott közösségünknek, amivel robogós „flottánk” létszáma négyre nőtt.