2023. július 1-31. – események és képek az Óbudai Polgárőrség életéből
Járőreink gépkocsival és elektromos robogóval megerősítve, valamint gyalogosan kutyával ellenőrizték azokat a területeket, amelyekre különböző problémák (hangoskodás, zavaró zenehallgatás, kiabálás, italozás) miatt a lakosok felhívták a figyelmünket (Római tér, Vízimolnár sétány, Máltai játszótér, Sulyok utca, Monostori úti Spar áruház, a Duna part és a Holdudvar területe, a Jós utcai közösségi tér építési területe). Törekedtünk két elkóborolt kutya megtalálására, sajnos nem jártunk sikerrel.
Szolgálataink során elsősegélyt nyújtottunk bántalmazott és orvosi segítségre szoruló személyeknek, értesítettük a rendőrséget és a mentőszolgálatot (Békásmegyeren és a Duna partján).
Több alkalommal figyelmeztettünk fiatalokat csendháborítás megszüntetésére, felhívtuk a figyelmüket, hogy a hordozható, nagy teljesítményű hangszórókból áradó zene egyeseket még napközben is zavarhat.
Szükség esetén rendőri intézkedést kértünk és biztosítottuk a helyszínt (nyitott gépkocsi észlelésekor, valamint a Római téren talált megrongált gépkocsinál), illetve a rendőri helyszínelést egy közúti balesetnél.
A megrongált közlekedési táblákról és padról, nem működő forgalomirányító lámpáról, kidőlt fáról, eltörött csap miatti vízfolyásról és a Szentendrei úton heverő elütött macskáról (miután az elválasztó sávra tettük) értesítettük Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének diszpécserét, illetve alkalmaztuk az Óbuda applikációt.
Szolgálataink során 49 alkalommal adtunk felvilágosítást a hozzánk fordulóknak és 65 esetben figyelmeztettük a szabálysértést elkövetőket (szabálytalan várakozás, behajtási tilalom figyelmen kívül hagyása, tűzgyújtási tilalom megszegése, csendháborítás, fürdés tiltott helyen).
Adománykönyvekkel kétszer töltöttük fel az Aquincumi könyvmegállót.