Elismerések az Óbudai Polgárőrségnél
December 13-án évzáró értekezleten vettek részt a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagjai, pártoló tagjai és a meghívott vendégeik.
Az elnöki összefoglalót követően megtekintették az egyesület 2022-es tevékenységét bemutató filmet, majd elismerések átadására került sor.
A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület a „TISZTELETBELI TAG” címet adományozta Burján Ferencnek, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterének, aki beszédében megköszönte a lakosság biztonsága érdekében végzett polgárőri szolgálatokat, és méltatta az egyesület önkéntes bűnmegelőzési tevékenységet.
Ekkor kapta meg Bánszki András a „Kiváló kutyás szolgálatért” díszoklevelet, valamint a 10 éves polgárőri szolgálatait elismerő oklevelet és kitűzőt, amelyet a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöksége még korábban adományozott részére.
Egyesületi elnöki oklevelet kapott Rosta Kata, Szécsi Dóra, Máté Miklós Pál és Bán Gergő. Ők az egyesületi alap- és kiegészítő feladatok végrehajtása során jeleskedtek, és végeztek kiemelkedő járőrvezetői munkát.
December 16-án tartották az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) karácsonyi ünnepségét.
Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke beszédében elmondta, hogy a 2022-es esztendő a Polgárőrség aranykorának csúcséve volt.
A rendezvényen Pulai Zsolt, egyesületünk járőr- és robogóvezetője a „Közlekedésbiztonság területén elért kimagasló polgárőr tevékenysége elismeréseként” átvette a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Ügyvezetője, valamint az OPSZ Elnöke által adományozott elismerő oklevelet és jutalmat.