2022. szeptember – képek az Óbudai Polgárőrség tevékenységéből
Hagyományainknak megfelelve reggelente az Arató Emil téren és környékén láttunk el szolgálatokat. Első mozzanatként ellenőriztük az iskola környékét, majd a gépkocsik időszakos megállításával biztosítottuk a gyerekek áthaladását az úttesten.
Hétvégenként napközben robogókkal, hétközben esténként gépkocsikkal és gyalogosan járőröztünk, amelyek során a kerület szinte teljes területét bejártuk. A szolgálatok közben észlelt rendellenességekről tájékoztattuk az eljárásra jogosult szerveket.
Kettő polgárőr közterület-felügyelővel közös szolgálatot látott el, egy tagunk pedig az I. kerületben talált bomba hatástalanításának biztosításában vett részt.
6-án hárman önkéntes véradáson vettünk részt az Esernyősben.
Az egyesület elnöke polgárőr alapismereti felkészítést és vizsgáztatást tartott a Budapesti Polgárőrség tagegyesületeibe jelentkezők részére.
Balatonföldváron rendezték meg a XX. Polgárőr Akadémiát, ahol az egyesület elnöke előadást tartott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Szolgálati Szabályzatának módosításairól.
A Budapesti Polgárőrség felkérésére az egyesület két tagja részt vett az OPSZ és a Rendőrség által kiírt „Ludrovszki Gyula” közlekedésbiztonsági versenyen, amelyen csapatban a III. helyet szerezték meg, valamint az egyéni III. helyezésért járó kupát is elhozták.