1. augusztus 27. – Családi Nap az óbudai polgárőröknél

A hagyomány szép dolog…

             

Több, mint tíz éve, hogy augusztus utolsó (tavaly szeptember első) szombatján az Óbudai Polgárőrség tagsága a Rómaifürdő SE telephelyén (amit ezúton is köszönünk Fehér Áginak és Rátkai Jánosnak) Családi Napon látja vendégül a tagok hozzátartozóit, megköszönve azt, hogy elviselik és támogatják speciális hobbijukat, az önkéntes bűnmegelőzést, és az ehhez kapcsolódó egyéb feladatok ellátását.

Gyarmati Ferenc, az egyesület „főszakácsa”, miután Heuschmidt János és Szücs-Mátyás Renáta segítségével megreggeliztette az ottlevőket, kétféle ebédet készített Gondi Sándor főkuktával együttműködve: pacalpörkölttel és pásztortarhonyával készült elkápráztatni a megjelent közönséget.

Később, akinek kedve volt hozzá, szalonnát is süthetett.

Az „Egyesület Legjobb Cukrásza” címet idén (folytatólagosan, immár második alkalommal) Varga Tímea járőr- és gépkocsivezető nyerte el a speciálisan ízesített, színezett- és díszített piskótatekercsével (a másik két pályamunka is mennyei volt).

A programra érkezett polgárőrök, ifjú polgárőrök, valamint a megjelent családtagok (gyerekek, feleségek, férjek, szülők, nagyszülők), illetve a pártoló tagok tartalmas nap után térhettek haza.