1. augusztus 10-15. – A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület részvétele a Sziget-fesztivál biztosításában

Két év kényszerű szünet után idén ismét megrendezték Sziget-fesztivált, amely immár a 28. volt a sorban.

A hat nap alatt polgárőr járőreink a rendvédelmi szervekkel egyeztetett módon 17.00 és 19.00 órától éjfélig járőröztek mindösszesen 261 órában az Óbudai-sziget környékén, Aquincum és Kaszásdűlő területén. Figyelemmel a lezárt utcákra, a kordonokra és az igen jelentős méretű tömegre, elsősorban gyalogosan hajtottuk végre a szolgálatainkat, de alkalmaztuk az elektromos robogóinkat és a kerékpárjainkat is.

A távolabbi részeken figyelmeztető jelzésekkel ellátott gépkocsikkal mozogtunk.

Az off-line rendszerű rendszámfelismerő készülékkel 343 db magyar rendszámú járművet ellenőriztünk, körözöttet nem találtunk.

Nem okozott meglepetést, hogy megint nagy sikert aratott egyesületünk kutyavezetőjének Cane Corso fajtájú járőrkutyája, amely személykövetési vizsgával is rendelkezik.

A szolgálatok alatt rendőri intézkedést nem kellett kérnünk, mert az észlelt jogsértések elkövetői a felszólításainknak minden alkalommal engedelmeskedtek.

Gondoskodtunk a magatehetetlen „szigetlakók” biztonságáról is (egy fesztiválozót megmentettünk attól, hogy ellopják a nagyértékű fényképezőgépét, egy másikat pedig összetapostak volna, ha a nem vagyunk ott).

A korábbi évektől eltérően idén nem kellett senkit elsősegélyben részesíteni, és mentő hívására sem volt szükség.