2022. június 13-30. – képek az Óbudai Polgárőrség szolgálataiból
Járőreink gépkocsival és robogóval ellenőrizték a kerületet, elsősorban a lakosság szubjektív biztonságérzetének megerősítése céljából.
Ebben a hónapban érte el kerületünket az FKF által szervezett lomtalanítás, ami lehetőséget ad a lakosságnak, hogy megszabaduljanak a feleslegessé vált dolgaiktól, de rengeteg indulatot is szül az ide érkező nagylétszámú „lomis” miatt.
Polgárőreink felelősséget érezve a lakosok biztonsága iránt, célirányos szolgálatok ellátásával – szorosan együttműködve a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete munkatársaival – ellenőrizték a lomtalanításra kijelölt körzetek rendjét.
A lomtalanítás időszakában 20 polgárőr 69 szolgálati óra alatt 101 esetben figyelmeztetett jogsértést elkövetőket (járdára vagy fűre parkolás, forgalom vagy kihajtás akadályozása, menetiránnyal szemben várakozás, hangoskodás, lomok szétverése – szétszórása), a BRFK Tevékenység Irányítási Központja (TIK) 11 alkalommal kérte a polgárőrök intézkedését, amelyeket eredményesen végrehajtottunk, rendőri intézkedést 1 alkalommal kezdeményeztünk, az érdeklődő helyi lakosok 16 esetben kaptak felvilágosítást. Telefonszámunkon négyen tettek panaszt és kértek intézkedést, míg emailben egy személy kért polgárőri segítséget.
Nagy megtiszteltetés is érte egyesületünket: az Országos Polgárőr Napon, amelyen 15 fővel vettünk részt, Burján Ferenc alpolgármesterrel átvettük az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége által a kerületünknek ítélt „Fővárosi Polgárőr Kerület” címért járó okleveleket.
Az ünnepségen öt ifjú polgárőrünk tett fogadalmat.