Gyereknap a Fő téren – 2022. május 29.

A Gyereknap alkalmából a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai és a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület (Óbudai Polgárőrség) tagjai meghívást kaptak Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának sátrába.

Az volt a cél, hogy akik felkeresik a közösen „üzemeltetett” sátrat, élményekkel telítődve távozzanak onnan – a mosolygós arcokat vizsgálva elértük a kitűzött célt!

Az érdeklődők közelről megtekinthették a rendőr- és a polgárőrségi gépkocsikat, a polgárőrök elektromos és benzines robogóit, teszteket tölthettek ki, papírból tűzoltó gépkocsit állíthattak össze, a polgárőr egyesület jelvényéből puzzlet rakhattak ki.

Akik eredményesen hajtották végre az önkormányzati, a rendőrségi és a polgárőrségi feladatokat (megkapták a pecsétet a „járőrlapjukra”), kis ajándékokat kaptak: az Óbudai Rehabilitációs Intézet lakói által alkotott nyakláncot, cukorkát, müzliszeletet, polgárőr jelvénnyel ékesített lufit, kártyanaptárt, hűtőmágnest vagy golyóstollat.

A polgárőröknél kipróbálhatták azokat a szimulációs szemüvegeket, amelyekkel az alkoholos befolyásoltság, illetve a kábítószer fogyasztás hatásait tapasztalhatták meg.

Nagy sikert aratott Jetro és Onyx (apa és fia), Bánszki András polgárőr két Cane Corso fajtájú kutyája, amelyek „személyiségükkel” és az engedelmességi feladatok eredményes végrehajtásával kápráztatták el a gyerekeket és kísérőiket.