2022. május 26. – Katonai tiszteletadás mellett kísértük utolsó útjára Fóti Marit, a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tiszteletbeli tagját.

Mari 2010. május 29-től volt tagja a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületnek, ahova Óbuda-Békásmegyer közrendje és közbiztonsága fenntartásában való részvételének igénye, illetve a bűnmegelőzési feladatok végrehajtása iránti elkötelezettsége miatt jelentkezett.
Élettapasztalata, rátermettsége, megfontoltsága és a polgárőri ismeretek magasfokú elsajátítása révén az egyesület elnöksége hamar kinevezte járőrvezetőnek.
Rendszeresen látott el közterületi járőrszolgálatokat, jelzőőri szolgálatokkal segítette az általános iskolák tanulóinak biztonságos közlekedését, közreműködött a kerületi sport- és egyéb rendezvények biztosításában, valamint kiemelkedő munkát végzett az egyesületet és a polgárőrséget népszerűsítő programokon.
Társait segítette és bátorította, minden helyzetben számíthattak rá. Bölcs tanácsaival és javaslataival támogatta az egyesület vezetőit a döntéseik kialakításában.
Heti rendszerességgel vállalt ügyeleti szolgálatot a polgárőr irodában, ahol fogadta az érdeklődőket, bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokkal látta el a hozzá fordulókat.
Elévülhetetlen érdemeket szerzett az egyesületi tagok elsősegélynyújtási és újraélesztési felkészítése terén.
Egészségi állapota megromlásakor kérte aktív tagságának megszüntetését, azonban az egyesülettől nem szakadt el, hiszen pártoló tagként folyamatosan támogatta a közösségünket.
A Sziget-fesztiválok alatt pártoló tagként ügyeleti szolgálatokat látott el az irodában, amely keretében fogadta a bejelentkezéseket és gondoskodott a pihenőidejüket töltő polgárőrökről, rendőrökről és közterület-felügyelőkről.
Kiemelkedő polgárőri szolgálataiért a Budapesti Polgárőrség Szövetség (BPSZ) Elnöke dicséretben részesítette, valamint megkapta a Szolgálati Érdemérem bronz és ezüst fokozatát.
Az egyesület tagsága a 2016. december 16-ai közgyűlésén a „Tiszteletbeli Tag” címet adományozta részére.
Emlékét megőrizzük! Nyugodj békében, Mari!