1. május 7. – Közbiztonsági Nap a békásmegyeri Csobánka téren

Kettő pandémiás év kényszerű kihagyása után végre ismét részt vehettünk az Óbuda Napjához kapcsolódó Közbiztonsági Napon.

Nagy várakozással készültünk erre a napra, reggel felállítottuk és berendeztük az egyesületi jelvénnyel ékesített sátrunkat. A sátor előtt felsorakoztattuk két gépkocsinkat és egyik elektromos, valamint benzines robogónkat, illetve a polgárőr jellegesítésű kerékpárjainkat.

A hozzánk látogatóknak bemutattuk a járműveket, a vállalkozó szellemű gyerekek lelkesen be- illetve felülhettek rájuk.

Az érdeklődők láthatták eszközeinket, kitölthették a polgárőrségi, KRESZ és bűnmegelőzési ismereteket „firtató” tesztlapjainkat, a gyerekek kis ajándékokért összerakhatták a polgárőrjelvény-puzzle-t.

Természetesen, aki a polgárőri szolgálattal kapcsolatos kérdésekkel fordult hozzánk (elég sokan voltak), azoknak örömmel válaszoltunk. Korábban többen is ezen a rendezvényen jelentkeztek közösségünkbe, most csak néhány érdeklődővel találkoztunk.

Nagy sikere volt a szimulációs szemüvegeinknek. Aki felveszi ezeket a szemüvegeket, valósághűen érzékelheti, milyen hatást gyakorol a szervezetére és az érzékelésére az alkohol, illetve a drogok különböző mennyiségű fogyasztása.

   

Bájos ifjú polgárőr lányaink szórólapok, kártyanaptárak és léggömbök ajándékozásával népszerűsítették a polgárőrséget, a Budapesti Polgárőr Szövetséget (BPSZ) és egyesületünket, az Óbudai Polgárőrséget.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Kardos Pál, a BPSZ elnöke (aki az Országos Polgárőr Szövetség általános és oktatási alelnöke is) ellátogatott a rendezvényre.

 

A Közbiztonsági Nap egyik fő mozzanata az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért díjak átadása, amely díjakat az érintettek a kerület polgármesterétől vehetik át.

A rendőr, tűzoltó, közterület-felügyelő és mentős díjazott mellett a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület járőr- és gépkocsivezetője, Dr. Balázs András vehette át dr. Kiss Lászlótól a huzamos időn keresztül végzett példamutató és kiemelkedő polgárőri tevékenysége elismeréséért az „Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért” díjat.

Szívből gratulálunk Andrásnak és valamennyi elismerésben részesültnek, valamint további sikereket kívánunk!

Az egyesület tagsága elbúcsúztatta Balgáné Bókkon Melinda (hívónevei: Aquincum 12, majd Támogató 03012) alapító tagot, aki 13 évi önkéntes szolgálat után családi okok miatt köszönt el tőlünk.