Polgárőr szolgálatok – 2022. március-április
Az Óbudai Polgárőrség járőrei gyalogosan, robogóval és gépkocsival hajtottak végre nyílt, demonstratív járőrszolgálatokat a III. kerületben. A közterületen észlelt rendellenességekről tájékoztatták az illetékes szerveket (szivárgó tűzcsap, kidöntött jelzőtábla, illegális szemétlerakat, stb.)
Az országgyűlési választások napján az elektromos és benzines robogóval megerősített polgárőrök – dacolva a téliesre változott időjárással – reggeltől estig ellenőrizték a szavazó körök környékét.
Egy ismeretlen helyen tartózkodó idős nő keresésére a jelzés leadását követően, 30 percen belül a helyszínen volt az egyesület (szolgálaton kívüli) kutyavezetője mantrailing felkészültségű kutyájával. Szerencsére a kutatás megkezdése előtt a hölgy előkerült.
Járőreink április 16-án este a rendőrséggel közös szolgálat keretében biztosították a Lékai bíboros téri körmenetet. Aznap délután egy eltűnt személy felkutatására kaptak feladatot.
Az egyesület polgárőrei rendszeresen segítettek a rászoruló személyeknek (pl. lemerült akkumulátorú autók „bebikázása”).
Szükség esetén mentőt hívtak (parkban fekvő idős nő, járdán üldögélő erősen ittas férfi, zavart tudatú férfi a Római téren).
Közös szolgálatokat hajtottak végre a III. kerületi Rendőrkapitányság és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete járőreivel.
Az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére 12 órában három fővel részt vettek a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség határszakaszának ellenőrzésében.
Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szervezésében megtartott Bűnmegelőzési Szakmai Napon az egyesület nyolc tagja vett részt.
Kóczán Péter, az egyesület pártoló tagja felkészítette az egyesület új tagjait az újraélesztés lépéseire, a „régiek” pedig átismételhették a tanultakat.
Az egyesület elnöke két alkalommal tartott képzést a Budapesti Polgárőrség tagegyesületeibe jelentkezettek részére, valamint kihelyezett oktatást vezetett Lakitelken a lovas polgárőröknek.
Az egyesület tagjai által az ukrajnai menekültek megsegítésére gyűjtött adományokat leadtuk az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi utcai telephelyén.