A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagsága december 10-én évzáró értekezletre gyűlt össze, amelyen részt vettek Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete vezetői.
Szücs János elnök kérésére egy perces néma felállással emlékeztek meg Ellenbacher János alapító tagról, aki Covid fertőzés következtében hunyt el.
Az elnök értékelésében elmondta, hogy megújították az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást.
Köszönetet mondott az önkormányzatnak és a Budapesti Polgárőr Szövetségnek a töretlen, magas színvonalú erkölcsi és anyagi támogatásért.
Értékelésében szólt az önálló polgárőr szolgálatok tapasztalatairól, a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel végrehajtott közös tevékenységek eredményeiről.
Hozzászólásában Dr. Kiss László, Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer polgármestere elismeréssel szólt a polgárőrökről és megköszönte az egyesület tagjai által a kerület lakossága érdekében végzett felelősségteljes szolgálatokat és további jó munkát kívánt.
A résztvevők megtekintették Jebudenszki Kristóf pártoló tag által készített, az egyesület életét bemutató kisfilmet.
Ezt követően az egyesület elnöke az egyesület támogatásáért, az együttműködésért és a polgárőri szolgálatokért elismeréseket adott át:
A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület Közgyűlése a „Tiszteletbeli tag” címet adományozta dr. Kiss Lászlónak, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer polgármesterének.
A Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) Elnöksége kiemelkedő polgárőri szolgálataiért a BPSZ Szolgálati Érdemérem ezüst fokozata kitüntetésben részesítette dr. Balázs András polgárőrt, az egyesület járőr- és gépkocsivezetőjét.
A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület Elnöksége az együttműködés terén kifejtett átlagon felüli tevékenységét emléktárggyal és elismerő oklevéllel köszönte meg Dékány Gergely rendőr főtörzsőrmesternek, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának, valamint Paulusz Györgynek, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete közterület-felügyelőjének.
Az Egyesület Elnöksége oklevelet és emléktárgyat adományozott Gyarmati Ferenc polgárőr, Felügyelő Bizottsági elnök, járőr- és gépkocsivezetőnek.
Bánszki-Nagy Zsuzsánna járőrvezető, a Felügyelő Bizottság tagja megváltozott életkörülményei miatt elköszönt az egyesülettől. 8,5 év sokrétű és áldozatos munkáját az elnökség oklevéllel és emléktárggyal ismerte el.
Katona Sándor, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület tagja 2020. október 30. óta vendégpolgárőrként erősítette az egyesületet. Januártól visszatér lakóhelyére, a közös szolgálatokat, az egyesület segítését az elnökség emléklappal és emléktárggyal köszönte meg.
Végül – de nem utolsó sorban – az egyesület elnöke megköszönte Varga Tímea járőr- és gépkocsivezetőnek az iroda feldíszítését.
A rendezvény a Gyarmati Ferenc által kreált ételköltemények elfogyasztásával és kötetlen beszélgetéssel zárult.